EN ANNORLUNDA JUL

Julen 2020 med Betalningshjälpen

Hej!

I år blir julen annorlunda på många sätt. Den pågående pandemin tvingar oss att både tänka och agera annorlunda. Kanske blir det här den första julen när det blir svårt att träffa sina nära och kära på det sätt som du brukar. Men det finns tekniska lösningar som gör det hela lite lättare!

Låt oss börja med det som sysselsätter många av oss tiden innan heldagarna anländer, julklapparna! Att ge sig ut i butikerna och jaga efter klappar är både tidsödande och krångligt i vanliga fall. Men i dessa tider är det kanske till och med nödvändigt att göra det online.

Och att köpa klapparna på nätet är både enkelt, tryggt och spar massor av tid. Plus att du i princip har tillgång till hela världens utbud från din mobil, dator eller surfplatta. Läs gärna på vår guide för att se hur du gör för att handla på nätet.

Och för dig som letar efter inspiration till julklappar har vi ordnat några listor med tips här nedanför.

Men julen handlar inte bara om klappar utan det är ju verkligen den tid på året då vi alla längtar efter att träffas. Men i år kanske vi blir tvungna att göra det bästa vi kan av en omöjlig situation. Vi får helt enkelt se till att stanna hemma men träffas ändå.

Och för det finns det olika digitala verktyg du kan använda dig av. Du behöver inte ha en kamera i datorn för att det ska fungera, utan din mobil eller surfplatta har med all säkerhet en inbyggd kamera du kan använda dig av.

Några av de vanligaste är Skype, Zoom, Facebook Messenger, WhatsApp, Google Hangouts och FaceTime (finns endast på iPhone och iPads). Prata med dina nära och kära om vilken app (program) som passar er bäst. God jul önskar vi på Betalningshjälpen!

Julklappstips

För de yngsta

1. Pokémonkort

2. Tv-spel

3. Bilbana

4. Lego

5. Böcker

6. Brädspel

7. Slime

8. Hörlurar


För mamma och pappa

1. Träningskläder

2. Doftljus

3. Prenumeration på en streamingtjänst

4. Presentkort på matkasse

5. Mössa och vantar

6. Ljudböcker

7. En bok med snygga fotografier

8. Pussel


För mor- och farföräldrar

1. Tofflor

2. Morgonrock

3. Böcker

4. Fotokalender

5. Äppelskalare

6. Halkskydd

7. Korsord

8. Värmefilt

Vad önskar dom sig?

Ibland kan det vara klurigt att veta vad som faktiskt står på önskelistan. Och det handlar inte bara om att det kan vara svårt att läsa. Det är inte lätt att hänga med i alla uttryck och ord som kan dyka upp. Här har vi samlat några populära saker som finns på många barns önskelistor.

Plus Plus

Plus Plus är ungefär som Lego fast med skillnaden att alla ”klossar” är likadana, men med olika färger. Med Plus Plus kan barn skapa mosaiker och 3D-modeller för att stimulera sin fantasi och kreativitet. Plus Plus tilltalar såväl pojkar som flickor och utlovar timmar av rolig lek.

Kaplastavar

Kaplastavar är superroliga byggstavar som ger otroliga byggmöjligheter för barn i alla åldrar. De 12 cm långa stavarna är tillverkade i massivt trä och alla är identiska, dessa egenskaper gör att stavarna är riktigt bra att bygga med. Här kan man släppa loss kreativiteten och bygga otroliga mästerverk.

V-Bucks

Fortnite är ett onlinespel för datorer, spelkonsoler och surfplattor som släpptes 2017. V-Bucks är en spelvaluta i Fortnite. Denna valuta kan användas som betalningsmetod för att köpa kosmetiska produkter och klädnader till spelarens karaktär i spelet.

Robux

Roblox är en onlinespelplattform där användare kan socialisera, spela spel, och dessutom skapa sina egna spel med hjälp av programmet Roblox Studio. Spelvalutan i Roblox heter Robux och används för att få ytterligare innehåll i spelet eller för att uppgradera sin karaktär med coola föremål.

Nerf

Nerf är ett märke som tillverkar leksaker. Det mest kända ur deras sortiment är så kallade blasters, som är leksakspistoler av plast som skjuter pilar av skum. Pistolerna har sedan starten blivit extremt populära och har gett människor i alla åldrar fartfyllda och roliga lekstunder i årtionden.

Baby Yoda

Baby Yoda är en fiktiv karaktär ut TV-serien The Mandalorian som utspelar sig i samma universum som Star Wars. Baby Yoda är en grön varelse med stora ögon och ännu större öron. Många sägar att Baby Yoda är galaxens gulligaste varelse.

Subbuteo

Subbuteo bordfotbollsspel fanns i Sverige på 70 och i början på 80-talet. I Europa men även över hela världen är spelet mer välkänt, speciellt i England, Spanien och Italien. Nu börjar populariteten komma tillbaka i Sverige i och med att intresset för klassiska brädspel ökar.

Loom Band

Loom Bands är små färgstarka gummisnoddar som har tagit världen med storm. Pojkar och flickor spenderar massvis med tid att fläta dem till allt från armband till hopprep. Att göra ett armband kan ta allt från fem minuter till flera timmar, med hundratals olika färgkombinationer och mönster.

Titta på våra andra guider!

Det finns fortfarande mycket att lära sig på Betalningshjälpen. Klicka på någon av knapparna nedan för att utforska vidare.